Örömmel jelentem, hogy egy lépéssel újra közelebb kerültünk Svájchoz. Nem nagy ez a lépés, mégis szembetűnő. Az egyik országos szupermarketlánc néhány hete vezette be S-Budget termékcsaládját. Ezek méregzöld színe, és az egész újonnan bevezetett sajáttermék-koncepció kísértetiesen hasonlatos a svájci piacvezető kiskereskedelmi üzletlánc hasonló megoldásához. Ez a lánc - ennek nevét reklám nélkül leírhatom, mivel kis hazánkban, sőt tudomásom szerint Svájcon kívül sehol, nem tevékenykednek - a Migros.
Amíg kint éltem, gyakran barátkoztam migróék sötétzöld termékeivel. Amikor egyszercsak itthon kacsintottak rám a polcokról, kissé meglepődtem. Nem gondoltam, hogy ennyire nyilvánvalóan lehet "kölcsönvenni" az ilyesmit. Az ötlet lenyúlásának gyanúját erősíti, hogy a "tettes" egy, a keleti szomszéd által tulajdonolt üzletlánc. Mármint a svájciaknak keleti szomszéd. Nekünk persze nyugati.
Csak annyiban bízom, hogy a termékek minősége és ára is a svájcihoz hasonló szintet fog elérni. Akkor nem szúrná a szemem egy kicsit sem a dolog. Aki azt hinné, azért írok ilyesmit, mert túl sok elkölteni való pénzem van, az nagyot téved. Az év végi hazai áremelkedések bizony sok termék árát a svájci szint fölé nyomták. Kár, hogy hasonló a fizetésekkel jellemzően sosem történik...

A bejegyzés trackback címe:

https://svajciklub.blog.hu/api/trackback/id/tr19455713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása